9. SPORTSKE IGRE SUH-a ISTARSKE ŽUPANIJE: Sportsko rivalstvo u povijesnom okruženju

U organizaciji Sindikata umirovljenika Istarske županije, već tradicionalno, održane su 9. sportske igre članova SUH-a Istarske županije 29. rujna 2018. u Svetvinčentu. Taj srednjovjekovni gradić bogate povijesne i kulturne baštine, smje­šten na južnom dijelu središnje Istre, ugo­stio je natjecatelje i njihove vjerne navijače iz 11 istarskih podružnica.

Okupljanje, sportskim duhom osnaže­nih umirovljenika započelo je na gradskom trgu, uz zidine kamenog kaštela iz 13. sto­ljeća i zajedničku marendu – uvijek popu­larni i odlični grah.

Za sve prisutne organiziran je raznolik i zanimljiv kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili kulturno-umjetnič- ko društvo „Dvigrad” iz Kanfanara, mlađa plesna grupa plesnog studija „Art dance” iz Svetvinčenta s voditeljicom Tatjanom Samuele Ban, te članovi povijesne udruge „Kaštel” s prikazom srednjovjekovne viteš­ke borbe.

Postrojene ekipe i goste u ime doma­ćina pozdravio je predsjednik podružnice SUH-a Svetvinčenat Dušan Ban. Uz doma­ćina pozdrave i dobre želje za uspješna sportska natjecanja uputili su Vladimir Bur- šić, predsjednik Županijskog povjereništa SUH-a Istarske županije, zamjenik načel­nika Općine Svetvinčenat Dean Perković, zamjenica župana Istarske županije Sandra Čakić-Kuhar. Igrama je prisustvovala i Jasna Petrović, predsjednica SUH-a, koja je po­zdravila prisutne i otvorila 9. sportske igre, te zaželjela sportsku borbu, a natjecatelji­ma je pravi „vjetar u leđa” dala i jaka bura koja je puhala i upotpunila taj sunčani dan.

Igre su okupile 222 natjecatelja koji su odmjerili snage u 5 sportskih disciplina kao što su boćanje, kartanje (briškula, trešeta, remi), pikado, stolni tenis i šah. Pridružilo se i 36 navijača koji su bodrili natjecatelje.

Nakon„ljutih” sportskih borbi, a i zabav­nih situacija, došlo je vrijeme da se progla­se pobjednici. U boćanju od muških ekipa najbolja je ekipa Umaga, dok je kod žena, prva ekipa Novigrada. U kartaškom nad­metanju pobjedu su odnijele muška ekipa Svetvinčenat 2 i ženska ekipa iz Umaga. U remiju najbolja je ekipa Pazina. U pikadu ženska ekipa iz Fažane i muška ekipa iz Umaga zauzele su prvo mjesto. Ekipa iz Pa­zina nadmašila je konkurenciju u stolnom tenisu, dok je ekipa Pula 1 najbolja u šahu.

Ukupni pobjednik 9. sportskih igara je podružnica Umag. Drugo mjesto osvojila je podružnica Fažana, a treće mjesto pripalo je podružnici Pazin.

Nakon cjelodnevnog druženja i sport­skog nadmetanja uslijedio je vrhunac dana – zaslužena fešta, točnije, zajedničko opu- štanje uz večeru, svirku i ples.

Đina Šverko

Rezultati:

Boćanje – muškarci:

 1. Umag
 2. Pula 3
 3. Vrsar

Boćanje – žene:

 1. Novigrad
 2. Umag
 3. Fažana

Pikado – muškarci:

 1. Umag
 2. Svetvinčenat 2
 3. Fažana

Pikado – žene:

 1. Fažana
 2. Pazin
 3. Svetvinčenat 2

Stolni tenis:

 1. Pazin
 2. Pula 1 _ 3. Umag Šah:
 3. Pula 1
 4. Fažana
 5. Poreč

Kartanje – muškarci:

 1. Svetvinčenat 2
 2. Medulin
 3. Svetvinčenat 1

Kartanje – žene:

 1. Umag
 2. Labin
 3. Fažana

Remi:

 1. Pazin
 2. Medulin
 3. Pula 2

Ukupni pobjednici:

 1. Umag
 2. Fažana
 3. Pazin

 

Vijesti

Na nju se izeravaju, dobila je šećer a i sve su joj uzeli.

Sve više žena se odlučuje na dizajnerske vagine

Wc papir je sve nepopularniji. Pogledajte zašto

Možda će Vas zanimati...