Putovanje u Laktaše

Članovi SUH-ove podružnice Umag po treći puta su otišli u Terme Laktaši. Autobus sa 56 članova, dočekalo je ljubazno osoblje. Prezentiran je plan boravka i terapija, a odmah je predočen raspored pregleda kod liječnika, tako da su neki članovi odmah mogli započeti s terapijama.

Sljedećeg dana organizirano je razgledavanje Laktaša, uz pratnju stručnog vodiča. Organizirana su i razna stručna predavanja, vezana za zdravlje i rekreaciju. Prezentirana je izrada domaće pite, a umirovljenici su vidjeli i Nacionalni park Kozara, gdje je nakon obilaska spomenika i muzeja, bio poslužen vojnički grah.

Neki članovi su individualno odlazili na kraće izlete u okolicu Laktaša ili do Banja Luke. Prema običaju u hotelu su bila organizirana druženja uz plesne večeri, tako da su umirovljenici pokazali da imaju još snage kad ih pokrene dobra glazba.

Na žalost, ovog puta su neki članovi imali malih poteškoća s virozama, ali je do izražaja došla svesrdna požrtvovnost doktorice Dušanke Jokić, koja je danonoćno bila na raspolaganju oboljelima. Na kraju boravka svi su se zahvalili na gostoprimstvu i bili srdačno ispraćeni od stručnog tima do idućeg susreta. Povratak je protekao dobro, pa su se umirovljenici zadovoljni vratili kućama.
Marija Pertot

Možda će Vas zanimati...