UMAG: Humano srce za starije

 

U organizaciji Sindikata umirovljenika Hrvatske, podružnica Umag i Ogran­ka umirovljenika Istraturista u hotelu Sol Garden Istra u prosincu održana je tradi­cionalna svečana večera uz glazbeni pro­gram i lutriju, pod pokroviteljstvom Istratu- rista. Tradicionalnoj večeri odazvalo se gotovo 250 umirovljenika, a i ove godine imala je humanitarni karakter u sklopu kojeg su se prikupljale donacije za poklo­ne, koji će se uručiti starijim osobama i korisnicima doma umirovljenika. Svečana večera nastavljena je tradicionalnom lutri­jom, plesnom izvedbom Zvjezdica 50 +, a okupljene je zabavila i rasplesala glazbe­na grupa Highlanders.

U skladu s programom godišnjih aktiv­nosti, članovi Predsjedništva SUH-a podružnice Umag posjetili su dom umirovljenika Atilio Gamboc u Umagu, gdje ih je dočekalo ljubazno osoblje. Članovi SUH-a korisnicima doma su uru­čili voće, orašaste plodove i sanitetski materijal, koji su kupili zahvaljujući dobro­voljnim prilozima, prikupljenima na druže­nju u Istraturistu. Predsjednik podružnice Anton Pertot, pozdravio je prisutne i krat­ko ih informirao o aktivnosti podružnice i poteškoćama pri realizaciji. Diana Lekić, ravnateljica doma, također je prisutne informirala o radu doma za umirovljenike u prethodnoj godini te im je otkrila ambici­ozne planove za 2017. godinu. Naime, većina aktivnosti koje su usmjerene pomo­ći osobama treće životne dobi su rezervi­rane za građane koji nisu korisnici doma, što je prisutne SUH-ovce ugodno iznena­dilo i obradovalo.

Sam susret korisnika doma i članova SUH-a bio je iznimno dirljiv. Neki od njih su im ispričali svoje priče i razloge odlas­ka u dom te su ih upoznali sa svojom svakodnevnom rutinom. Srdačan i spon­tani razgovor dodatno je uljepšala poezi­ja SUH-ovca Tomića, popraćena osmje­sima i spontanim pljeskom. Još veće iznenađenje bio je prigodan poklon koji su korisnici sami izradili za SUH-ovce. No, humanitarne aktivnosti SUH-a Umag nastavile su se i posjetom članovima sta­rijima od 85 godina koje tradicionalno posjećuju svake godine i skromno dari­vaju. Ugodno druženje i razgovori brzo su prošli, a starije članove je posebno obradovalo što ih kolege i prijatelji nisu zaboravili u to blagdansko doba. (Marija Pertot)

Možda će Vas zanimati...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *