UMAG: Odličan provod u Laktašima

 

Grupa članova SUH-a Podružnice Um­ag provela je tijekom ožujka deset ugod­nih dana u Termama Laktaši u Bosni i Hercegovini. Pred hotelom San srdačno su nas dočekali djelatnici Termi i direkto­rica Mirjana Čomić, koja nas je upoznala s programom. Nakon pregleda kod liječ­nice, mogli smo započeti s terapijama.

Vrijedni domaćini organizirali su nam obilazak grada i upoznali nas s povijes­nim znamenitostima. Terme Laktaši poz­nate su još iz antičkih vremena po ljeko­vitim svojstvima vode, koja poboljšava zdravlje. Tako smo na obilasku posjetili ostatke starih termi, kao i kompleks vanj­skih bazena i sportskih terena. Posjetili smo i etnografsku sobu i izložbu u Turis­tičkoj zajednici grada. Slijedećih dana u dva navrata organiziran nam je besplatan prijevoz i pregled u klinici    Svjetlost u Ba­nja Luci, gdje smo bili srdačno dočekani. U vrlo kratkom vremenu mogli smo obavi­ti pregled ili odabrati naočale.

Domaćini su nas poveli i na lijep izlet u Banja Luku, koji je obuhvatio obilazak znamenitosti kao što su tvrđava Kastel, Safikadin grob i Hram Hrista Spasitelja. Obišli smo i samostan Marija Zvijezda u Trapistima.  Razgledali smo crkvu i dio samostana, gdje smo mogli vidjelii izlož­bu o djelatnostima samostana iz prošlih vremena.

U hotelu smo svake večeri uživali u za­bavnim večerima. Pored glazbe, priređe­ne su društvene igre. Razveselilo nas je natjecanje u pjevanju, pa smo na kraju večeri zapjevali našu „Krasna zemljo Istromila”. Ugodno smo se zabavljali u natje­canju u plesu, a zadnje večeri organizira­na je lutrija. Zgodici nas na svoj način po­vezuju i pozivaju na ponovni susret. Malo po malo, došao je kraj našeg boravka u prekrasnom i ugodnom ambijentu Laktaša i rastanak s dragim osobljem, ko­je nam je do kraja bilo na usluzi. Puni lije­pih dojmova mogli smo im samo iskreno zahvaliti s napomenom: „Vidimo se po­novno”. (Anton Pertot)

Možda će Vas zanimati...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *